Apoteksgruppen blir Kronans Apotek

Apoteksgruppen skyltas om till Kronans apotek.

Apoteksgruppen är mitt uppe i en omprofilering för att fullständigt gå under varumärket Kronans Apotek efter sammanslagningen som annonserades under slutet av förra året. Omskyltningen av samtliga apotek pågår och tanken är att samtliga 200 apotek ska vara skyltade som Kronans apotek till början av 2024.

Synliga förändringar

”Hittills har det handlat mycket om att internt integrera våra två organisationer. Nu kommer även våra kunder att se förändringarna,” kommenterar Tobias Karlsson, marknad- och kommunikationsdirektör på Kronans Apotek. Det är inte bara ett namnbyte eller en omställning av skyltar som ligger i pipelinen. Förändringen inkluderar också en utvidgning av sortimentet, med ett fokus på att inkludera flera nya spännande varumärken inom skönhet och hälsa.

Sveriges största apotekskedja

Kronans Apotek ser detta som en ”stor milstolpe” i sin ambition att bli Sveriges största apotekskedja. Med en e-handel som är öppen dygnet runt och fler apotek än någon annan aktör på marknaden är visionen glasklar. ”Det blir en spännande höst i ett högt tempo, och vi har många apotek runt om i landet som ser fram emot att få ha invigningsfester för kunderna i sina butiker,” tillägger Tobias Karlsson.

Omfattande omskyltning

Omprofileringen är planerad att ske i en snabb takt, med omkring ett tiotal apotek som kommer att omprofileras varje vecka. Hela projektet planeras vara klart i början av 2024. För att säkerställa en smidig övergång har Kronans Apotek slagit sig samman med skyltleverantören EuroSign AB. Med cirka 25 aktiva monteringsteam runt om i landet och en intern projektgrupp på 12 personer under ledning av Malin Hammarström, Head of Project Manager Marketing, är det en gedigen insats som läggs ner på att realisera detta projekt.

Vad innebär förändringen?

För konsumenterna innebär sammanslagningen en möjlighet att njuta av ett breddat utbud av produkter och tjänster. För Kronans Apotek innebär det en milstolpe i resan mot en större marknadsandel och målet att bli Sveriges ledande apotekskedja.