Kan man bli av med leverfläckar?

Ta bort leverfläckar

Leverfläckar är helt naturligt att ha och de flesta människor har hundratals spridda över hela kroppen. Trots att det inte är något konstigt, så är det ändå inte så roligt att ha en fläck på något ställe som syns väldigt väl, exempelvis i ansiktet.

Det finns faktiskt sätt att bli av med en leverfläck. En del väljer helt enkelt att sminka över den med någon form av täckstift eller puder. Vill man ha en mer permanent metod så finns den en speciell kräm som man kan smörja in dem med. Det gör att de bleknar och efter ett antal behandlingar så är de borta.

Du kan också gå till en läkare och skära bort leverfläcken. Det är dock inget som din vanliga vårdcentral står till tjänst med utan du får vända dig till en privatklinik och snällt betala för ingreppet. Den allmänna sjukvården hjälper dig endast om din fläck bedöms vara i riskzonen för malignt melanom.

Det finns ytterligare en metod som vissa privatläkare använder. Det är att bleka leverfläcken med laserbehandling. Både den metoden och att skära bort fläcken kan i vissa fall ge små ärrbildningar, något som man ska vara medveten om på förhand.

Det viktigaste att tänka på är att alla har leverfläckar. Det är inte farligt och förmodligen är du den enda som uppmärksammar dina egna fläckar. Tänk efter själv – när reflekterade du senast över en leverfläck på en annan person?

Din grundinställning bör vara att du ska vara stolt över dig själv och över hur du ser ut. Mår du väldigt dåligt så finns det som vi har nämnt ovan metoder för att få bort leverfläckar, men vi tycker att du ska tänka efter både en och två gånger först. Valet är så klart ditt eget i slutändan, men se till att inte göra något förhastat!