Fysisk aktivitet bra för hälsan!

Cykla till jobbet!

Ja, du behöver liksom inte vara en kärnfysiker för att kunna skriva under på den rubriken va? Alla vet att vi mår bra av att röra på oss, och just därför är det extra sorgligt att så många av oss inte gör det. Jag pratar inte om gymträning fem dagar i veckan eller maratonlopp. Nä, den allra bästa formen av träning är helt enkelt den du kan klämma in i vardagen. Gå till jobbet, cykla till affären eller ta en kvällspromenad. Även lätt motion är tusen gånger bättre än det motion som aldrig blir av!

Det behöver inte vara jobbigt att motionera. Tvärtom – det ger dig energi och du blir piggare. Många av oss har stillasittande jobb. Då är det extra viktigt att vi rör på oss när vi inte jobba. Gå till exempel ut en liten runda på lunchen. Fem minuters promenad är bättre än ingen promenad alls. Den friska luften gör dessutom att du piggnar till och kan prestera bättre under återstoden av dagen.

Ett av de vanligaste argumenten vi hör från människor som inte rör på sig tillräckligt är att tiden inte räcker till.
-Jag vill, men jag hinner inte.
Den kan vara sant i vissa fall, men i de allra flesta (enligt min erfarenhet) så är det latmasken som talar. Alla hinner röra på sig – det är min bestämda uppfattning. För att må bra behöver du inte träna som en elitidrottare. Promenader och cykelturer duger gott för att uppnå positiva hälsoeffekter!

Se det här inlägget som en utmaning. Om du är en av de svenskar som inte motionerar, så utmanar jag dig att börja med det. Under de kommande sju dagarna vill jag att du tar minst tre promenader på minimum 15 minuter. Jag vågar nästan lova att du kommer att gilla det. Och din kropp kommer att tacka dig!

Konkreta exempel på vardagsmotion

  • Gå eller cykla till jobbet istället för att ta bilen.
  • Om du ska hälsa på en vän; parkera bilen några kvarter bort. På så vis får du en kort promenad på köpet!
  • Testa något nytt! Stavgång har snabbt blivit populärt och uppskattas av många som tycker att löpning är för jobbigt.
  • Motionera tillsammans med en vän! Långpromenaden blir dubbelt så rolig när du har någon att dela tiden med. Så vad väntar du på? Ring någon redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *