Var rädd om din hälsa i förkylningstider

Klä dig varmt i förkylningstider.

Det finns en mängd läkemedel som kan underlätta och lindra dina besvär vid en förkylning. Det finns dock något som är än viktigare – och det är att ta hand om dig själv. Så fort temperaturen sjunker nedåt på hösten är det bra att börja använda halsduk, mössa och vantar. En väldigt stor andel av förkylningarna börjar nämligen med att du blir nedkyld.

När snön försvinner och vintern övergår i vår är vi många som lockas att plocka fram vårjackan och i allmänhet lätta lite på klädseln. Det kan förvisso vara väldigt skönt, men på kvällarna blir det snabbt kallt och du riskerar att frysa ordentligt när du ska traska hemåt igen efter en dag ute i solen.

Det är så klart betydligt smartare att ta hand om sig själv, istället för att behöva stoppa i sig olika sorters läkemedel för att i efterhand lindra följderna av en förkylning. Det låter så självklart när du hör det. Eller hur? Men faktum är att väldigt många gör det här misstaget och får sedan gå sjuka – egentligen helt i onödan.

Tips i förkylningstider!

Tvätta händerna ofta
Hygien är viktig för att bekämpa spridningen av många typer av sjukdomar, och förkylning är inget undantag. Håll dig ren så minskar risken att du blir sjuk.

Klä dig varmt
Även om det kan vara lockande att plocka av sig i solen så kan det vara klokt att ta med sig en extra tröja. När solen går i moln blir det snabbt kallt och du riskerar att bli nedkyld.

Håll dig torr
Blir du blöt blir du snabbt kall och därför är det viktigt att du snabbt får av dig de blöta kläderna och får på dig något torrt. Ett tips kan vara att förvara en uppsättning med torra kläder i bilen. En träningsoverall till exempel kan vara väldigt skönt att kunna plocka fram om du blir blöt eller kall.

En riktig förkylning kan hålla dig sängliggande i flera dagar och påverkar då både ditt välbefinnande och din personliga ekonomi. Därför kan det vara väl värt att följa de här enkla tipsen och förbättra chanserna att hålla dig frisk – även i de värsta förkylningstiderna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *